1. Anasayfa
  2. Kitap Yorumları

KİTAP YORUM: JONATHAN SANTLOFER – KORKUNUN ANATOMİSİ

KİTAP YORUM: JONATHAN SANTLOFER – KORKUNUN ANATOMİSİ
0

Farklı bir deneyimdi Korkunun Anatomisi.

Klasikleşmiş polisiye romanlarından kendini ayıran en büyük özelliği sayfaların arasında katilin resmini görebilmeniz. Ben bu kitabı roman değil de araştırma – inceleme türünde bir kitap olduğunu düşünüyordum. Elimden bırakamayacağım, soluk soluğa okuyacağım bir roman olduğunu nereden bilebilirdim ki?

Polisiye türünün yanında da aslında birazcık fantastik ögelerde barındırıyor. Kahramanımızın ve ninesinin yaşadıkları bizi mistik bir havaya sokuyor. 

Amansız bir katilin peşinden koşacağınız türden bir polisiye değil Korkunun Anatomisi. Katili resmetmeye uğraşacağınız, tanıkları dinleyeceğiniz bir polisiye. Fiziki olarak yorulmayacağınız ama çok düşüneceğiniz bir kitap.

Kim bu ressam?

Robot resim nasıl çizilir bunu da öğreneceksiniz. Eşimin geçen gün bana söylediği ve aydınlanma yaşadığım çizimi bu kitapta da gördüm. Hep sorardım portre ve robot resim çalışmalarında neden yüzü dikey olarak ikiye yatay olarak üçe bölerler diye. Evet. Soruyordum bunu. Öğrendim. Korkunun Anatomisi ile de pekiştirdim.

Kitabın ilerleyişi sıkıcı değil. Sadece Katilin konuştuğu bölümler biraz sıkıcıydı. Anlamakta zorlandım ne oluyor şimdi burada diye. Ama sayfalar ilerledikçe o duruma da alıştım. Sıkıcı olan tarafı da kalmadı.

Filmlerde klişe haline gelmiş davranışlar bu kitapta da var. Bu durum kesinlikle heyecanınızı azaltmıyor. Çünkü Rodrigez sizi bir şekilde hikayenin içinde tutuyor.

Sonuç olarak her ne kadar biraz farklı da olsa polisiye bir kitap Korkunun Anatomisi. Yazılacak, anlatılacak pek fazla bir detayı yok. Sizi de içindeki gerilime ortak edecek Jonathan Santlofer. Bu kitaba denk gelirseniz mutlaka şans verin.

Unutmadan kitabın aslında devamı var ama ne yazık ki çevirisi yapılmamış. Zaten kitabı bitirmeye yaklaştığınız da Rodrigez’in yeni bir maceraya atılacağını anlayacaksınız. Ama şu şekilde de değerlendirilebilir.

Dan Brown, John Verdon, Agatha Christie kitapları da seri olarak geçer ama ana kahramanları haricinde ortak noktaları pek yoktur. Bu yüzden hikayeden kopmazsınız. 

Kitapla kalın.

“İnsanlar kelimelerle yalan söylemekte, yüzleriyle yalan söylemekten daha ustadırlar.”

Sayfa 9

“Görsel zekaya sahip olan insanlar bu şekilde, resimlerle düşünürler. Dünyaya bakma ve dünyayı anlama yolları budur.”

Sayfa 118

“Dudağını emdi ve eliyle gözlerini oluşturdu, ki bunlar insanların yalan söylerken yaptığı şeylerdendi.”

Sayfa 175
E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home5/yokyerki/public_html/wp-content/themes/geoit/frameworks/reaction.php on line 56

2017 yılının Aralık ayında kurulan ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerin oluşturduğu bir topluluk.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir