1. Anasayfa
  2. Kitap Yorumları

Hırsız Kitap Yorumu

Hırsız Kitap Yorumu
0
8.0
İnceleme

  • Okuma 8
  • Konu 8

Hırsız kitabını yeni alıyorsanız sakın arka kapak yazısını okumayın! Kitabın tüm heyecanını kaybedersiniz. Burada yazdıklarım arka kapak yazısı kadar kitabın heyecanını azaltacak bilgi içermiyor.

Uzun zamandır Uzak Doğu Edebiyatı okumuyordum. Ne iyi geldi bana bu kitap anlatamam.

Fuminori Nakamura ilk kez okuduğum bir yazar. Hırsız kitabını da yeni almıştım. Eşimle yaptığımız kitap alışverişine birkaç tane Uzak Doğu Edebiyatı eklemiştim. Hırsız da onlardan birisi. İyi ki eklemişim.

Hırsız konu itibariyle ilgi çekici gelmeyebilir. Tipik bir hırsızlık kitabı. Ama yankesiciliğin nasıl yapılacağını da tane tane anlatıyor. Aklıma Neil Gaiman’ın Amerikan Tanrıları kitabında yaptığı madeni para numaralarını getirdi.

Kitabın konusu nasıl ki basit gibi görünse de sizi aslında ilk sayfadan esir alacak. Bırakmak istemeyeceksiniz ki ben yoğun çalışmama rağmen 2. akşam bitirdim kitabı. Çok az kitaptan bu şekilde etkileniyorum. Elimden bırakamıyorum.

Kitabımız Nişimura’nın ağzından (ana karakter) anlatılıyor. Nişimura sadece zenginlerden çalan bir hırsız. Ne kadar düşünceli <3

Nişimura kendi halinde takılırken birden bire eski bir arkadaşı ortaya çıkıyor. İşikava ve Taçibana ile birlikte, Kizaki isimli bir adam için iş yapmak zorunda kalıyorlar. Zaten bu iş sayesinde biraz daha hızlanıyor kalp atışlarımız. Sayfaları bir bir çeviriyorsunuz merak ettiğiniz için. Ama kesinlikle arka kapakta yazan “tüyler ürpertici bir gerilim” sloganı kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Yazar güzel yazmış Nişimura yaptığı işte iyi.

Zaman geçirmek için ideal bir kitap olarak hafızamda yer edindi Hırsız. Size pek bir şey katmayacak. Ağır okumalarınıza soluk kazandıracak bir kitap. Bu hafifliği sizi yanıltmasın. Enerjisi gayet yüksek bir kitap. Eğer ilk kez kitap okuyorsanız ya da çok fazla okuma kültürünüz yoksa bile sizi asla zorlamayacak bir kitap. Ama okuma kültürünüz çok gelişmişse ve kitap okumak sizin için nefes alıp vermek gibi alışkanlık haline geldiyse çok basit gelecektir. Çünkü klasikte aldığınız tadı bu kitapta bulamayacaksınız. Ama bu basitlik sayfaları hızlı hızlı çevirmenize engel değil. Heyecanı size hissettiriyor.

En sevdiğim kısım Kizaki’nin köle ve asilzadeyi anlattığı kısım. Gerçekten çok hoşuma gitti bu kısım. Farkındalık da yaratıyor aslında bize bu kısımda Fuminori Nakamura. Asilzadenin kalbi, yaşamı, istekleri olduğu kadar kölenin de bu tür duyguları ve istekleri olabilir!

Kitap orijinal dilinden çevrilmemiş ne yazık ki. Acaba ne kadar anlam kaybı oldu? Saçma olmuş bu çeviri. Kitabın arka kapak yazısı da spoiler tadında olmuş. Neden buna dikkat etmiyorlar anlamıyorum. 

Kitabın bitiş sahnesi çok güzeldi. Bir İdam Mahkumunun Son Günü‘nü getirdi aklıma.

Kitapla kalın.

İlginizi Çekebilir: Japonya

İlginizi Çekebilir: Asya Topraklarında Romantizm Dolu Okuma Listesi

 

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home5/yokyerki/public_html/wp-content/themes/geoit/frameworks/reaction.php on line 56

2017 yılının Aralık ayında kurulan ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerin oluşturduğu bir topluluk.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir