Bedenin Tarihi Serisi ile Rönesanstan 20. yüzyıla uzanan zaman diliminde “somut insan”, “yaşayan insan”, “etten kemikten insan” yeniden mercek altına yatırılıyor…
Bedenin Tarihi 1
Yazar: Alain Corbin
Çevirmen: Saadet Özen
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 664
Bedenin Tarihi serisi “somut insanı”, “yaşayan insanı”, “etten kemikten insanı” yeniden kurguluyor. Elle çizilen portrelerden fotoğrafa, kişisel bakımdan kolektif korunma yöntemlerine, mutfaktan gastronomiye, cinselliğin ahlakın alanından çıkıp psikolojiye dahil edilmesi gibi bedene yapılmış farklı yatırımları inceliyor. Serinin ilk kitabında her biri alanında uzman tarihçiler ortaçağdan Rönesansa uzanan zaman dilimini mercek altına yatırıyor.
Bedenin Tarihi 2
Yazar: Alain Corbin
Çevirmen: Orçun Türkay
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 504
Bedenin Tarihi serisinin ikinci cildi duyumculuk perspektifindeki dönemde başlıyor; beden duyum alanına giriyor, “dokunaklı öznellikten, cinsel istekten, duyarlılıktan yana” konumlanıyor. 19. yüzyılla beraber yenilenen gelenekleri, meydana gelen devrimleri, duyarlılığın güçlenmesini inceliyor. Serinin ikinci kitabında her biri alanında uzman tarihçiler Fransız Devriminden Büyük Savaşa uzanan zaman dilimini mercek altına yatırıyor. Beden üzerinde kesişen bakışları, bedenin acılarını, sıkıntılarını ve sefaletini ele alıyor.
Bedenin Tarihi 3
Yazar: Alain Corbin
Çevirmen: Saadet Özen
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 592
Bedenin Tarihi serisinin üçüncü cildi maddi bedeni, yani etten ve kemikten ibaret organik bedeni, toplumsal pratiklerin bir etkeni ve aracı olan bedeni, öznel bedeni, kısacası bilinçli formların ve bilinçsiz itkilerin maddi zarfı olan “deri-beni” konu alıyor. Birey ve ağrılarını, toplumsal bedenin görüntüsünü, özgürleşen beden ve cinsiyetleri inceliyor. Serinin bu kitabında her biri alanında uzman tarihçiler 20. yüzyılın getirdiği bakıştaki değişimleri mercek altına yatırıyor. “Bedenim hâlâ benim bedenim mi?” Bedenin tarihi henüz yeni başlıyor.